استادیار گروه زبان و ادبیّات فارسی دانشگاه کردستان
چکیده
اقبال لاهوری متفکر و عارف پاکستانی به ایران و عارفان ایرانی عشق میورزید و رهایی مسلمانان را در برگشت به سنن اسلامی میدانست اما پارهای از اندیشههای عرفان اسلامی را نیازمند به بازنگری میدید او به مولانا جلال الدین رومی ارادت خاصی داشت، شیخ محمود شبستری مورد توجه او بود و به آثار او از جمله «گلشن راز» عنایت خاصی داشت و سؤالات امیرحسینی هروی را مهم میدانست بنابراین کوشید که خود نیز با توجه به برداشت و تفسیری که از آنها دارد بدانان پاسخ دهد لذا «گلشن راز جدید» را سرود و به بعضی از مفاهیم عرفانی فلسفی کتاب «گلشن راز» از جمله فکر و دامنه آن، ممکن و واجب، وحدت وجود، قدیم و حدث به گونهای نو نگریست و راه پیشرفت ملل اسلامی را در برگشت به «خودی» میدانست; در این مقاله کوشیدهایم که به تفاوت دیدگاههای این دو اندیشمند بزرگ اسلامی توجه کنیم و آنها را نشان دهیم.
اطمینانی, عباس. (1389). خودباوری نه خودباختگی بررسی «گلشن راز جدید» لاهوری و مقایسه آن با «گلشن راز» شبستری. فصلنامه زبان و ادب فارسی, 1(3), 45-76.
MLA
عباس اطمینانی. "خودباوری نه خودباختگی بررسی «گلشن راز جدید» لاهوری و مقایسه آن با «گلشن راز» شبستری". فصلنامه زبان و ادب فارسی, 1, 3, 1389, 45-76.
HARVARD
اطمینانی, عباس. (1389). 'خودباوری نه خودباختگی بررسی «گلشن راز جدید» لاهوری و مقایسه آن با «گلشن راز» شبستری', فصلنامه زبان و ادب فارسی, 1(3), pp. 45-76.
VANCOUVER
اطمینانی, عباس. خودباوری نه خودباختگی بررسی «گلشن راز جدید» لاهوری و مقایسه آن با «گلشن راز» شبستری. فصلنامه زبان و ادب فارسی, 1389; 1(3): 45-76.